Header Pic Header Pic
Header Pic
 
 

e-posta @

English

Header Pic
Header Pic
FTA Filtre Sistemleri                                               Yağ giderlerini azaltır                                                     Makine ömrünü uzatır
Header Pic
Header Pic Header Pic
Header Pic
VIP SPONSORLAR

kale konveyör- T.ziyaret=3287 - (insaat-yapi.gen.tr)

Göker beton pompası, transmikser - T.ziyaret=1986 - (insaat-yapi.gen.tr)

Aryol prefabrik yapılar - T.ziyaret=2633 - (insaat-yapi.gen.tr)

onart şömine- T.ziyaret=2603 - (insaat-yapi.gen.tr)

Edora döner kapı sistemleri - T.ziyaret=2247 - (insaat-yapi.gen.tr)

Afiyap Cephe Giydirme, Alüminyum Doğrama - T.ziyaret=6486 - (insaat-yapi.gen.tr)

fta yağ yakıt filtre sistemleri - T.ziyaret=1742 - (insaat-yapi.gen.tr)

 ziyaretçi
:
Site Yönetimi

e-posta @

boya
Körfez İşbirliği Konseyi’nin çelik ve beton talebi... E-posta Yazdır

Son yapılan Pazar araştırmasına göre Körfez bölgesindeki yapı inşaat projelerinin yoğunluğuna bağlı olarak hazır beton, betonarme demiri ve taş kaplama malzemeleri için olan talebin önümüzdeki yıl ikiye katlanacağı öngörülüyor.  Talebin 2010 yılında yatay bir seyir izlemesi öngörülüyor.

DMG World Media Dubai Genel Müdürü Bernard Walsh'a göre, Körfez bölgesindeki görkemli yapı projeleri Körfezi inşaat sektöründe en yoğun patlama merkezi durumuna getiriyor. DMG 23-27 Kasım 2008 tarihlerinde Dubai Uluslar arası Fuar Merkezi'nde yapılacak olan ve inşaat yapı sektöründe bölgenin en büyük fuar etkinliği olan The Big 5 şovunun da düzenleyicisi.

Bölgedeki inşaat projelerini planlama aşamasından tamamlanmasına kadar izlemekte olan araştırma şirketi Proleads'in verilerine göre Körfez İşbirliği Konseyi'ne (GCC) üye olan ülkelerde güncel yapı inşaat projelerinin toplam bedeli 1,8 trilyon ABD$'nın üzerinde. 

GCC üyesi ülkeler arasında en büyük 5 yapı inşaat projesi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ile Kuveyt^de yer alıyor. Bu 5 projenin toplam bütçe değeri yaklaşık 350 milyar ABD$.

Son analizde bahsi geçen projeler ticari, eğitim, sağlık, yerleşim, perakende, eğlence ve rekreasyon alanları, otel, tiyatro, sinema ve karma kullanım alanları yanı sıra kanal, denizden kazanım, havaalanı, köprü, demiryolu, enerji, su, yol, ve liman gibi altyapı projelerinden oluşuyor. Petrol, gaz, enerji, su ve benzeri endüstriyel projeleri kapsamıyor.

Beton, betonarme demiri ve kaplama malzemeleri sivil inşaat alanında temel elemanlar ve Orta Doğu'daki üretici ve tedarikçiler için çok büyük bir pazarı oluşturuyor.

Sadece binalar için, proje bedelleri üzerinden standart oranlarla hesaplandığı zaman, hazır beton ihtiyacı tüm Körfezde bugünkü fiyatlarla bu yıl 8,6 milyar ABD$ olup bu rakam önümüzdeki yıl iki katından fazla artarak 18,7 milyar ABD$ na çıkacak ve 2010 yılında 15,5 milyar ABD$ na gerileyecek. 

Aynı şekilde betonarme demiri sektöründe bu yıl için tahminler 7,5 milyar ABD$ iken 2009 yılında 16 milyar ABD$ ve 2010 yılında 13,1 milyar ABD$ olarak öngörülüyor. Taş kaplama malzemeler sektörünün de bu yıl için 1,5 milyar ABD$ olması, 2009 yılında bir sıçrama ile 4,3 milyar ABD$ ına yükselmesi, ve 2010 yılında da 4,5 milyar ABD$ na yükselmesi bekleniyor.

Walsh bu ayrıntılı analizlerdeki tahmini artış oranlarının tüm diğer tali sektörler için de geçerli olduğunu belirtti.

"The Big 5" fuarı sadece Arap Körfez ülkeleri için değil aynı zamanda dünyanın da en büyük ticari shwlarından birisi.  2007 yılıdaki fuara 2839 firma katılmış, 30 ülke hükümetleri sponsorluğunda pavyon açılmış, ve 139 ülkeden 50,4220 ziyaretçi çekmişti.

GCC bölgesinde en büyük bütçeli ilk 5 proje POLEADS'e göre aşağıdaki şekilde sıralanıyor:

1.  King Abdullah Economic City: 116 milyar ABD$

Cidde ile Rabigh arasında Kızıl Denizde kurulacak olan bu kent Emaar Economic City Company tarafından inşa ediliyor. 300,000 yolcuyu alacak bir deniz limanı, bir endüstriyel bölge, bir finansal ada, 150,000 apartmanlık bir yerleşim alanı, bir sayfiye alanı, 18,000 öğrencilik kampuse sahip bir eğitim alanı yer alacak. 

2. Silk City: 86 milyar ABD$

Kuveyt'in Subiya yarım adasında kurulacak kentin merkezinde 1001 metre yüksekliğinde Mübarek Kulesi yer alacak. Kentte kültürel, sinema, medya, endüstriyel, iş, spor ve eğlence alanları yer alacak. Keza kentte doğal yaşam ve sergi alanları, parklar ve 700,000 kişilik yerleşim alanları bulunacak.

3. Dubailand-Bawadi Development: 54 milyar ABD$

Tatweer tarafından yapılan proje Dubailand gelişim bölgesinde turizm ve sayfiye alanlarını ihtiva ediyor. Yaklaşık 29,200 odalı 31 otel yer alacak. Ayrıca 100 sinema-tiyatro salonu, 1,500 restoran, eğlence ve perakende alanları bulunacak.

4. Prince Abdulaziz Bin Mousaed Economic City: 53 milyar ABD$

Proje Suudi Arabistan'da bir lojistik merkezi ile 3,1 milyon yolcu kapasiteli bir hava alanı, 1,5 milyon ton kargo kapasiteli bir liman, 3,2 milyon yolculuk bir demiryolu garı, bir tarım merkezi, 700,000 turisti alabilecek bir eğlence sahası, bir madencilik kenti, bir petrokimya alanı, 40,000 öğrenci kapasiteli bir eğitim alanı, 3,000 ticari merkez ve 80,000 kişinin yaşayacağı 30,000 konutluk alan, 3,300 km yol, altyapı, enerji, su ve kanalizasyon çalışmalarını kapsayacak şekilde başladı.

5. Khalifa City: 40 milyar ABD$

Planlanan proje kapsamında Abu Dhabi yakınında yer alacak bir kent merkezi yapılacak. Yeni kent tüm federal kurumların yerleşim merkezlerini, yerel hükümet binalarını, elçilikleri, yerleşim alanlarını, büro ve sergi alanlarını kapsayacak.

Kaynak: bi-mu



En Son Haberler (Türkiye)
Kentsel Dönüşüm, İzmir'de Masaya Yatırıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından niteliksiz konut stokunu yeniden yapılandırmak i&cce ...
Türk İnşaat Firmaları, Ortadoğu'da En Çok Irak'ta İş Yaptı
Türk firmalarının 1975 yılında ilk kez giriş yaptığı Irak, hem proje bedeli hem de en ço ...
Beton ve Çimento Fiyatında Artış
İnşaat sektörü, son 45 günde beton ve çimento fiyatlarında yüzde 60'a var ...
İstanbul'a Yapılacak 3'üncü Havalimanının İhalesi Başladı
İstanbul'a yapılacak üçüncü hava limanı ihalesi başladı. ...
Spacer Pic
En Son Haberler (Dünya"dan)
ABD'de İşsizlik Oranı Değişmedi
ABD'de Aralık ayında 155 bin kişiye iş istihdamı sağlandı. ...
Rusya Pazarında Sıra Mobilyacılarda, Rutid Aracı Oluyor
Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Moskova Sanayi ve Ticaret Odası (MTPP) ile işbirliği ...
Irak'ın Yeniden İnşasına TOKİ Modeli
Kuzey Irak Yerel Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, Kuzey Irak'ın yeniden i ...
Singapur'dan dönüşüm için Türkiye'ye 20 milyar dolar
Singapur Devlet Fonu, Türkiye'ye 20 milyar dolar aktarmak için sektördeki Türk ...


HABERLER
DÜNYADAN
Firmalardan Haberler
Header Pic
left unten
2003 -2008 İnşaat Yapı Kataloğu - OMNİ
right unten