Header Pic Header Pic
Header Pic
 
 

e-posta @

English

Header Pic
Header Pic
FTA Filtre Sistemleri                                               Yağ giderlerini azaltır                                                     Makine ömrünü uzatır
Header Pic
Header Pic Header Pic
Header Pic
VIP SPONSORLAR

kale konveyör- T.ziyaret=3288 - (insaat-yapi.gen.tr)

Göker beton pompası, transmikser - T.ziyaret=1987 - (insaat-yapi.gen.tr)

Aryol prefabrik yapılar - T.ziyaret=2634 - (insaat-yapi.gen.tr)

onart şömine- T.ziyaret=2604 - (insaat-yapi.gen.tr)

Edora döner kapı sistemleri - T.ziyaret=2247 - (insaat-yapi.gen.tr)

Afiyap Cephe Giydirme, Alüminyum Doğrama - T.ziyaret=6487 - (insaat-yapi.gen.tr)

fta yağ yakıt filtre sistemleri - T.ziyaret=1742 - (insaat-yapi.gen.tr)

 ziyaretçi
:
Site Yönetimi

e-posta @

boya
Abu Dabi’de en büyük on projenin toplam bedeli 190 milyar ABD$ E-posta Yazdır

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi'nin kentsel görünümü değiştirecek, planlanmış ve yapımı sürmekte olan sadece 10 en büyük projenin toplam bedeli 190 milyar ABD$ tutuyor. Bu yapıların çoğu Abu Dhabi'de düzenenen 16 Mayıs tarihinde biten sergide tanıtıldı. İlk iki günde 20,000 kişinin üzerinde bir ziyaretçi akını olan sergide en büyük ilk 10 proje bütçe değeri itibariyle aşağıdaki şekilde sıralanıyor.

1. En büyük tek proje Abu Dhabi'nin yeni kent merkezi olacak olan Khalifa City tüm federal bakanlıkları, yerel hükümet binaları ile elçilikleri kapsıyacak. Projenin bütçe değeri 40 milyar ABD$. Kentin 49 milyon metrekareyi kapsaması ve 2030 yılında tamamlanması bekleniyor. The development will cover 49 million square metres. The city is expected to be completed by 2030.

2. 39 milyar ABD$ bütçeye sahip olan Yas Adası Gelişim Projesi rezidanslar, oteller, plajlar, marinalar, perakende merkezleri, binicilik ve golf tesislerinin yer alacağı bir turistik gelişim bölgesi olacak. Yas Adası Abu Dhabi adasının üçte biri kadar bir yüzeye sahip olacak.

3. Burooj Properties tarafından geliştirilen 24 milyar ABD$ bütçe ile planlanmış gayrimenkul topluluk projesi içerisnde 11 rezidans kule yapı, ofisler, dört otel ve bir alışveriş merlkezi yer alacak. 

4. Saadiyat Adası projesi 22 milyar ABD$ bütçeyle planlanmış görkemli bir kıyı ötesi gelişim bölgesi projesi.  19 kmlik sahil şeridi, 29 otel, üç marina, 8,000 villa, ve 38,000 apartmandan oluşuyor. Projede keza bir müze, konser salonu, denizcilik tarihi merkezi, üç adet liman, bir park, bir golf kursu, ve yelkencilik kulübü yer alıyor.

 

5. mastar City projesi de 22 milyar ABD$ bütçeyle planlanmış, iddialı bir kentsel proje. Projenin en önemli özelliği dünyada sıfır-karbon emisyonlu, sıfır-atık oranlı ilk kent olarak tasarlanmış olması.  Kentte bir üniversite, ticari, yerleşim ve çevre-dostu sanayi alanlar yer alacak. Masdar City aynı zamanda araçtan arınmış bir kent olacak. Kent enerjisi güneş enerjisine dayanacak. Kent çevresinde rüzgar, fotovoltaik çiftlikler yanı sıra bio-yakıt tesisleri için bitki ekim alanları yer alacak.

6. Yürümekte olan bir diğer proje de 13 milyar ABD$ bütçeli  Al-Raha Plaj Compleksi. Bu gelişim projesi de karışık kullanımlı konaklama alanlarından oluşacak. Denizden kazanılacak yerleşkede 12,000 kişiyi alacak şekilde 50 yüksek ve bir miktar alçak yapıdan oluşacak. Abu Dhabi kent merkezine erişim suda seyreden araçlarla yapılacak.

7. Abu Dhabi'nin International Capital Trading kuruluşunun planladığı şimdilik Ghantoot Green City olarak adlandırılan proje 13 milyar ABD$ bütçeli. Projede ticaret merkezleri, oteller, bürolar, konut alanları, yapı marketleri ve hafif wendüstriyel alanlar bulunacak.

8. Al-Reem Adası gelişim projesi Al-Reem'i Abu Dhabi'ye bağlayan köprü civarına kurulacak, 13 milyar ABD$ bütçeli  bir karışık-kullanımlı sosyal alanı öngörüyor. İş merkezleri bölgesinde birkaç adet 40 - 50 katlı yüksek yapı yer alacak. Gelişim bölgesinde iki adet 80 katlı yüksek kule yer alacak ve 80,000 kişi yaşayacak.

9. Şeyh Mohammed Bin Zayed kenti 6,5 milyar ABD$ bütçeli, 374 adet ticari ve konut amaçlı binanın, ve bunların yanı sıra altyapı ve eğlence tesislerinin  yer alacağı bir kent projesi. Abu Dhabi-Al Ain karayolu üzerinde yer alacak.

10. Abu Dhabi hafif raylı taşıma projesi ve MGM Grand Hotel projeleri3 milyar ABD$ bütçeli iki proje. Raylı taşıma sistemi henüz etüd aşamasında ve 350 km demiryolunu kapsıyacak. MGM Hotel projesi içerisinde 1,200 üzerinde oda sayısı olan iki lüks otel kompleksi yer alacak. Keza 12,000 sandalyelik arena, perakende dükkanları, restoranlar, denize nazır rezidanslar ve özel yat barınakları yer alacak.

Goodchild "Unutmayalım ki bunlar resmi olarak planlanmış ya da gün yüzüne çıkmış projeler. Geçen yılki toplantıda toplam proje bedelinin 327 milyar ABD$ olduğu tahminin yapmıştık. Bu yılki toplamın önemli oranda daha yüksek olacağından kuşkumuz yok" dedi.

Kaynak: Bi-Me 15 Mayıs 2008


En Son Haberler (Türkiye)
Kentsel Dönüşüm, İzmir'de Masaya Yatırıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından niteliksiz konut stokunu yeniden yapılandırmak i&cce ...
Türk İnşaat Firmaları, Ortadoğu'da En Çok Irak'ta İş Yaptı
Türk firmalarının 1975 yılında ilk kez giriş yaptığı Irak, hem proje bedeli hem de en ço ...
Beton ve Çimento Fiyatında Artış
İnşaat sektörü, son 45 günde beton ve çimento fiyatlarında yüzde 60'a var ...
İstanbul'a Yapılacak 3'üncü Havalimanının İhalesi Başladı
İstanbul'a yapılacak üçüncü hava limanı ihalesi başladı. ...
Spacer Pic
En Son Haberler (Dünya"dan)
ABD'de İşsizlik Oranı Değişmedi
ABD'de Aralık ayında 155 bin kişiye iş istihdamı sağlandı. ...
Rusya Pazarında Sıra Mobilyacılarda, Rutid Aracı Oluyor
Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Moskova Sanayi ve Ticaret Odası (MTPP) ile işbirliği ...
Irak'ın Yeniden İnşasına TOKİ Modeli
Kuzey Irak Yerel Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, Kuzey Irak'ın yeniden i ...
Singapur'dan dönüşüm için Türkiye'ye 20 milyar dolar
Singapur Devlet Fonu, Türkiye'ye 20 milyar dolar aktarmak için sektördeki Türk ...


HABERLER
DÜNYADAN
Firmalardan Haberler
Header Pic
left unten
2003 -2008 İnşaat Yapı Kataloğu - OMNİ
right unten