Header Pic Header Pic
Header Pic
 
 

e-posta @

English

Header Pic
Header Pic
FTA Filtre Sistemleri                                               Yağ giderlerini azaltır                                                     Makine ömrünü uzatır
Header Pic
Header Pic Header Pic
Header Pic
VIP SPONSORLAR

kale konveyör- T.ziyaret=3172 - (insaat-yapi.gen.tr)

Göker beton pompası, transmikser - T.ziyaret=1867 - (insaat-yapi.gen.tr)

Aryol prefabrik yapılar - T.ziyaret=2459 - (insaat-yapi.gen.tr)

onart şömine- T.ziyaret=2487 - (insaat-yapi.gen.tr)

Edora döner kapı sistemleri - T.ziyaret=2225 - (insaat-yapi.gen.tr)

Afiyap Cephe Giydirme, Alüminyum Doğrama - T.ziyaret=6271 - (insaat-yapi.gen.tr)

fta yağ yakıt filtre sistemleri - T.ziyaret=1726 - (insaat-yapi.gen.tr)

 ziyaretçi
:
Site Yönetimi

e-posta @

boya
Kentsel Dönüşüm, İzmir'de Masaya Yatırıldı E-posta Yazdır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından niteliksiz konut stokunu yeniden yapılandırmak için başlatılan "Kentsel Dönüşüm", İzmir'de her yönüyle tartışıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından niteliksiz konut stokunu yeniden yapılandırmak için başlatılan "Kentsel Dönüşüm", İzmir'de her yönüyle tartışıldı.

İstanbul ve Ankara'nın ardından "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi" bugün İzmir'de Tepekule Kongre Merkezi'nde sektörün tüm aktörlerini bir araya getirdi.

Zirvede kentsel dönüşüm sürecinde yapılması gerekenler, karşılaşılabilecek zorluklar, paydaşların beklentileri, kentsel dönüşümün ekonomiye katkıları ve daha birçok sorunun cevabı tartışıldı.

Zirveye katılan firmalardan Erkanlı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erkanlı, Kentsel Dönüşüm'de hedeflerin büyük olduğunu belirterek şunları söyledi: "Aslında hedefler büyük. 20 yılda 6.5 milyon konutun dönüşmesi gerçekten bir seferberlik. Bu seferberlikte inşaat firmaları, belediyeler, kamu, özel sektör, sivil toplum örgütleri elele bu seferberliğin içine girme zorunluluğu var. Türkiye'de özellikle büyük kentlerde, İzmir başta olmak üzere, İstanbul ve Ankara'da dahil, ciddi anlamda sağlıksız yapılarla gelişmiş şehirler. Bunların tekrar yıkılıp yeniden sağlıklı yapılara kavuşması gerekir ve oradaki insanlarımızın da deprem riskini minimize etmemiz lazım çünkü öncelikli olarak elbette ki insanın hayatıdır. Bunu yaparken de bu kentsel dönüşümü bir fırsat olarak değerlendirmek lazım ki konuşmalarımızda da söylediğimiz gibi bunu çok boyutlu olarak ele alıp, aynı zamanda bunun mekansal boyutunun dışında, ekonomik olarak, yaşamsal olarak, kültürsel olarak, yeni bir kent tasarlamak, marka şehirler oluşturmak, insanımıza yakışır şehirler yaratmak için de bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerekiyor. "

Pakpen Halkla ilişkiler Müdürü Hale Hale Kuyucu ise, kentsel dönüşümde kullanılan malzemenin kaliteli olması gerektiğine işaret ederken, "Özel sektörün de özellikle kentesel dönüşüm sürecinde kullanılan malzeme kalitesiyle ilgili mutlaka yapması gereken önemli şeyler var. Çünkü burada hem kamunun aldığı önlemler var planlamalar var. Ama burada özellikle tedarikçilerin malzeme üreticilerinin kalite problemlerini mutlaka çözmüş olması gerekiyor" diye konuştu.

Devletin özel sektöre önemli ölçüde destek verdiğini söyleyen Filli Boya Kamu İlişkileri Müdürü Seyhun Ayhan da, şunları kaydetti: "Devletimiz son yıllarda çıkardığı yönetmeliklerle zaten özel sektöre bayağı bir destek veriyor. Aynı zamanda hem sektörün gelişiminden daha ziyade ülkemizdeki bu alanın gelişmesi için çok önemli yasalarla destek veriyor. Tabi bizlerde özel sektör olarak burada en çok bilinçlendirme tarafında yer almayı önemsiyoruz. Filli Boya olarak son yıllarda yaptığımız çalışmalarla Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımızı yalıtım konusunda bilinçlendirmeye özen gösteriyoruz."

Kaynak: İHA - 30.05.2013

 



En Son Haberler (Türkiye)
Kentsel Dönüşüm, İzmir'de Masaya Yatırıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından niteliksiz konut stokunu yeniden yapılandırmak i&cce ...
Türk İnşaat Firmaları, Ortadoğu'da En Çok Irak'ta İş Yaptı
Türk firmalarının 1975 yılında ilk kez giriş yaptığı Irak, hem proje bedeli hem de en ço ...
Beton ve Çimento Fiyatında Artış
İnşaat sektörü, son 45 günde beton ve çimento fiyatlarında yüzde 60'a var ...
İstanbul'a Yapılacak 3'üncü Havalimanının İhalesi Başladı
İstanbul'a yapılacak üçüncü hava limanı ihalesi başladı. ...
Spacer Pic
En Son Haberler (Dünya"dan)
ABD'de İşsizlik Oranı Değişmedi
ABD'de Aralık ayında 155 bin kişiye iş istihdamı sağlandı. ...
Rusya Pazarında Sıra Mobilyacılarda, Rutid Aracı Oluyor
Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Moskova Sanayi ve Ticaret Odası (MTPP) ile işbirliği ...
Irak'ın Yeniden İnşasına TOKİ Modeli
Kuzey Irak Yerel Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, Kuzey Irak'ın yeniden i ...
Singapur'dan dönüşüm için Türkiye'ye 20 milyar dolar
Singapur Devlet Fonu, Türkiye'ye 20 milyar dolar aktarmak için sektördeki Türk ...


HABERLER
DÜNYADAN
Firmalardan Haberler
Header Pic
left unten
2003 -2008 İnşaat Yapı Kataloğu - OMNİ
right unten