Header Pic Header Pic
Header Pic
 
 

e-posta @

English

Header Pic
Header Pic
FTA Filtre Sistemleri                                               Yağ giderlerini azaltır                                                     Makine ömrünü uzatır
Header Pic
Header Pic Header Pic
Header Pic
VIP SPONSORLAR

kale konveyör- T.ziyaret=3205 - (insaat-yapi.gen.tr)

Göker beton pompası, transmikser - T.ziyaret=1897 - (insaat-yapi.gen.tr)

Aryol prefabrik yapılar - T.ziyaret=2488 - (insaat-yapi.gen.tr)

onart şömine- T.ziyaret=2516 - (insaat-yapi.gen.tr)

Edora döner kapı sistemleri - T.ziyaret=2234 - (insaat-yapi.gen.tr)

Afiyap Cephe Giydirme, Alüminyum Doğrama - T.ziyaret=6301 - (insaat-yapi.gen.tr)

fta yağ yakıt filtre sistemleri - T.ziyaret=1730 - (insaat-yapi.gen.tr)

 ziyaretçi
:
Site Yönetimi

e-posta @

boya
Rusya Pazarında Sıra Mobilyacılarda, Rutid Aracı Oluyor E-posta Yazdır

Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Moskova Sanayi ve Ticaret Odası (MTPP) ile işbirliği anlaşması imzaladı. Rusya'da faaliyette bulunan Türk işadamlarının Rus meslektaşları ile işbirliklerini geliştirmek için bir dizi faaliyet öngören anlaşmayı MTTP Genel Müdür Yardımcısı Sergey Kuzmin ve RUTİD Başkanı Esat Sarı parafe etti. MTTP'nin merkezinde yapılan programa RUTİD üyesi işadamları, Rus işadamları ve Moskova mobilya fuarına gelen Türk girişimciler katıldı. Türkiye'den tekstil, inşaat ve gıda şirketlerinin aktif olduğu Rusya pazarında sıra mobilyacılarda. RUTİD imzalanan yeni anlaşma ile gelişen pazarda Türk girişimcilere destek olacak.

Toplantıda bir konuşma yapan MTTP Genel Müdürü Yuri Azarov, RUTİD ve TUSKON ile ortak çalışmaktan memnun olduklarını, Rus ve Türk iş adamları arasında ikili ve toplu görüşmelere aracı olacaklarını söyledi. Rusya ve Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin çok sağlam temeller üzerinde geliştiğine değinen Azarov, "Yatırım alanında çok sevindirici adımlar atılıyor. Turizm ilişkilerimiz hızla gelişiyor. Lojistik ve ulaşım gibi alt yapı sektörleri de büyüyor. Biz her türlü işbirliğini desteklemeye hazırız." dedi.

Rusya ve Türkiye arasında 100 milyar dolarlık toplam ticaret hacmi hedefine ulaşmak için çalıştıklarını ifade eden RUTİD Başkanı Sarı da, "Dernek olarak Rusya'da iş dünyası ile ilgili kurumlarla ilişkilerimizi artırıyoruz. Böylece üyelerimize ve Türkiye'den destek isteyen firmalara çok rahat Rusya ayağında destek sağlıyoruz. Bugün mobilya fuarını da vesile ederek Türkiye'den gelen girişimcilerimizi, Rus meslektaşları ile ikili görüşme imkanı da hazırladık. Bu çalışmalarımızı diğer sektörlerle de geliştireceğiz. İki ülke karşılıklı olarak dev yatırımlara imza atıyor. Önümüzdeki dönemde yatırımların çok daha hızlanacağını düşünüyorum. Partner kuruluşumuz TUSKON'la birlikte iş adamlarımızın yolunu açmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Mobilyacılar ve Ağaç İşletmeleri Derneği Başkan Yardımcısı Vladimir Makayev de yaptığı konuşmada Türk girişimcilerin Rusya'ya olan ilgisinden memnun olduklarını, RUTİD ve TUSKON'la çok başarılı çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Dernekler olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ve 100 milyar dolarlık hedefi benimsediklerini kaydeden Makayev, iş dünyasında imzalanan yeni anlaşmaların işbirliklerinin önünü açacağını söyledi.

DÜNYA MOBİLYA SEKTÖRÜ 376 MİLYAR DOLAR

Türkiye Mobilya Sanayiciler Derneği (MOSDER) Başkanı ve Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu da yaptığı değerlendirmede dünyada mobilya üretim hacminin 376 milyar dolar olduğunu, bunun 109 milyar dolarını da ihracat rakamlarının oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'nin mobilya sektörünün 2010'da 4,8 milyar dolarla 16., Rusya'nın da 4,6 milyar dolarla 17. sırada olduğu bilgisini veren Davulcuoğlu, "2012'de Türkiye bu rakamı 6 milyar dolara çıkardı. Rusya'da da benzer rakamlar var. İhracat açısından baktığımızda Türkiye 2010'da 1,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Rusya ise 200 milyon dolar. İhracat açısından Türkiye 21, Rusya ise 44. sırada idi. Türkiye 2012'de 2 milyar dolar ihracatla ilk 10 ülke arasına girecek. Sektörün ihracat rakamları çok hızlı gelişiyor." bilgisini verdi.

RUSYA'DA MOBİLYA SEKTÖRÜ 3-4 KAT BÜYÜYECEK

Türkiye'nin Rusya'ya ihracatının mobilya ihracatının 2011'de 49 milyon doları bulduğunu, 2012'de bu rakamın 60 milyon dolar seviyesine çıkacağını kaydeden Davulcuoğlu, "Türkiye'de kişi başına düşen mobilya harcaması 150 dolar seviyesinde. Bu rakam Rusya'da henüz 50 dolar civarında. Rusya çok hızlı büyüyen bir ülke. Ruslar çok zevkli insanlar. Önce giyim kuşama harcama yaptılar. Evler yenileniyor. Sıra mobilyalara geldi. Rusya'nın mobilya harcamalarının 3-4 kat artacağını düşünüyoruz. Rusya'da büyüyen mobilya pazarında Türk mobilya sektörü de büyüyecek. Türk mobilyaları tasarım ve çizgi olarak Avrupa'yı yakalamış durumda. Fiyat olarak ise Asya rakamlarında. Rusya'nın kaliteli ve makul fiyat beklentisi ile örtüşüyor. Bir diğer önemli avantaj da Türk mobilya sektörünün tüm ürünleri bir konsept olarak sunması. Türk mobilyacılar bu konsept bütünlüğü ile 173 ülkeye ihracat yapıyor." dedi.

RUTİD VE TUSKON TÜRK GİRİŞİMCİLERİ CESARETLENDİRİYOR

RUTİD ve TUSKON'un Türk girişimcilerini cesaretlendirdiğini, gönüllü Rusya elçiliği yaptıklarına işaret eden Davulcuoğlu, "Bize Rusya'nın ne kadar önemli bir Pazar olduğunu telkin ediyorlar. Bizi cesaretlendiriyorlar. Bizim önümüzü açtıkları için kendilerine minnettarız." ifadelerini kullandı. Türk iş adamı Rus mobilya sektörünün temsilcilerini Türkiye'ye davet etti.

Bursa'dan 13 ayrı sektörden 900 iş adamını temsilen konuşan Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er de, alternatif pazar üretim alanları oluşturma arayışı içinde olduklarını, dışa açılım ve ortaklık kültürü ile Rusya'da iş yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını kaydetti. TUSKON Rusya Temsilcisi Ali Tırnava'nın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya, Başbakanlık Yatırım Tanıtım ve Destek Ajansı Rusya ve BDT ülkeleri Temsilcisi Eduard Zubairov da katıldı. Rus ve Türk iş adamları toplantı sonrası ikili iş görüşmeleri yapma imkanı buldu.

Kaynak: 21.11.2012



En Son Haberler (Türkiye)
Kentsel Dönüşüm, İzmir'de Masaya Yatırıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından niteliksiz konut stokunu yeniden yapılandırmak i&cce ...
Türk İnşaat Firmaları, Ortadoğu'da En Çok Irak'ta İş Yaptı
Türk firmalarının 1975 yılında ilk kez giriş yaptığı Irak, hem proje bedeli hem de en ço ...
Beton ve Çimento Fiyatında Artış
İnşaat sektörü, son 45 günde beton ve çimento fiyatlarında yüzde 60'a var ...
İstanbul'a Yapılacak 3'üncü Havalimanının İhalesi Başladı
İstanbul'a yapılacak üçüncü hava limanı ihalesi başladı. ...
Spacer Pic
En Son Haberler (Dünya"dan)
ABD'de İşsizlik Oranı Değişmedi
ABD'de Aralık ayında 155 bin kişiye iş istihdamı sağlandı. ...
Rusya Pazarında Sıra Mobilyacılarda, Rutid Aracı Oluyor
Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Moskova Sanayi ve Ticaret Odası (MTPP) ile işbirliği ...
Irak'ın Yeniden İnşasına TOKİ Modeli
Kuzey Irak Yerel Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, Kuzey Irak'ın yeniden i ...
Singapur'dan dönüşüm için Türkiye'ye 20 milyar dolar
Singapur Devlet Fonu, Türkiye'ye 20 milyar dolar aktarmak için sektördeki Türk ...


HABERLER
DÜNYADAN
Firmalardan Haberler
Header Pic
left unten
2003 -2008 İnşaat Yapı Kataloğu - OMNİ
right unten