Header Pic Header Pic
Header Pic
 
 

e-posta @

English

Header Pic
Header Pic
FTA Filtre Sistemleri                                               Yağ giderlerini azaltır                                                     Makine ömrünü uzatır
Header Pic
Header Pic Header Pic
Header Pic
VIP SPONSORLAR

kale konveyör- T.ziyaret=3176 - (insaat-yapi.gen.tr)

Göker beton pompası, transmikser - T.ziyaret=1871 - (insaat-yapi.gen.tr)

Aryol prefabrik yapılar - T.ziyaret=2461 - (insaat-yapi.gen.tr)

onart şömine- T.ziyaret=2490 - (insaat-yapi.gen.tr)

Edora döner kapı sistemleri - T.ziyaret=2228 - (insaat-yapi.gen.tr)

Afiyap Cephe Giydirme, Alüminyum Doğrama - T.ziyaret=6274 - (insaat-yapi.gen.tr)

fta yağ yakıt filtre sistemleri - T.ziyaret=1726 - (insaat-yapi.gen.tr)

 ziyaretçi
:
Site Yönetimi

e-posta @

boya
Türk-Sloven İş Forumu E-posta Yazdır

DEİK Türk Sloven İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu, Slovenya'nın dünyaya açılmak aşamasına gelen önemli Türk şirketleri için çok mantıklı ve fırsatlar barındıran bir yatırım ortamı haline geldiğini söyledi.

DEİK Türk Sloven İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu, Slovenya'nın dünyaya açılmak aşamasına gelen önemli Türk şirketleri için çok mantıklı ve fırsatlar barındıran bir yatırım ortamı haline geldiğini söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Slovenya Girişimcilik ve Doğrudan Yatırım Ajansı (JAPTİ) tarafından Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilen Türk-Sloven İş Forumu'nun açılışında konuşan Arıoğlu, Türk-Sloven ilişkilerindeki sıcak ilişkilerin ticaret ve yatırımda da hareketliliğe yol açtığını kaydetti.

İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin 2011 yılında 966 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Arıoğlu, "Türkiye, Sloven firmalar için büyük ve dinamik bir pazar. Ayrıca Ortadoğu'ya önemli bir açılım sağlayan bir üs görevi de görmektedir. Türk firmalar için de Slovenya her ne kadar küçük bir ülke olsa da Avrupa içerisindeki konumu bakımından Avrupa pazarlarına, Batı'ya yönelen çalışmalarda çok önemli bir üs olarak görev yapabilecek durumdadır" diye konuştu.

Avro içinde yer alan Slovenya'nın da global krizden etkilendiğini, Sloven hükümetinin ülkenin ekonomisini canlandırmak için reform sayılabilecek nitelikte atılımlar gerçekleştirme kararı aldığını dile getiren Arıoğlu, şunları kaydetti:

'Örneğin, kurumlar vergisi yüzde 18'e indirildi. 2015 yılına kadar yüzde 15'e indirilecektir. Yeniden yapılandırılan endüstriyel ilişkiler, sosyal sigortalar ve yabancı şirketlerin çok daha kolay iş yapmalarına imkan tanıyan bazı düzenlemeler de gelmektedir. Ayrıca Slovenya hükümeti bir çok önemli sektör de özelleştirmelere hazırlanmaktadır. Bu, Türk yatırımcılar için çok önemli fırsatlar yaratmaktadır. Ayrıca Slovenya'da şu anda ekonomik krizden etkilenmiş, Türk şirketler için önemli açılım imkanları sağlayabilecek özellikle inşaat sektöründe bazı şirketler de potansiyel ortaklıklar ve yatırım için önemli ortaklıklar olarak görünmektedir.

Türk-Sloven firmalar arasında geleneksel olarak işbirliği yapılan sektörler lojistik ve otomotiv yan sanayii iken gelecek dönemde turizmi inşaat ve inşaat malzemeleri, kimya ve bilişim sektörü ön planda gözükmektedir. İki ülke arasında 2004 yılından beri yürürlükte bulunan karşılıklı yatırımları koruma anlaşması çerçevesinde artık Türkiye ve Slovenya arasında yatırım ilişkilerinin de çok sıklıkla haberleri duyulacaktır."

-"Stratejik yatırımcılar arıyoruz"-

Slovenya Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanlığı Turizm ve Uluslararasılaştırma Genel Müdürü Marjan Hribar ise Türk-Sloven İş Forumu'nun özel sektördeki iş adamlarının işbirliği yapmaları için bir platform olduğunu söyledi.

Hribar, Türk piyasasında uzun yıllardır faaliyet gösteren Sloven şirketlerin yanı sıra Türk pazarına girmek isteyen Sloven şirketlerin sayısının da çok fazla olduğunu, bunların bazılarının Türkiye'de yeni ortaklık arayışında olduğunu kaydetti.

Çeşitli alanlarda yatırım yapacak stratejik yatırımcılar aradıklarını belirten Hribar, "Altyapı, turizm, inşaat, ahşap, kimyasal ve ilaç sektörü gibi alanlarda yatırım olanaklarını arttırmak istiyoruz" diye konuştu.

Hribar, başka ülkelerle yaptıkları görüşmelerin nezaket düzeyinde ve diplomatik düzeyde kaldığını Türkiye'deki görüşmelerin ise somut sonuçlar vereceğini sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Baş Proje Direktörü Ahmet Cüneyt Selçuk, "Türkiye İş ve Yatırım Ortamı" ve JAPTİ Uluslararasılaştırma ve Doğrudan Yabancı Yatırımlar Bölüm Başkanı Dasa Rakovec "Slovenya İş ve Yatırım Ortamı" başlıklı birer sunum yaptı.

Kaynak: AA - 09.10.2012

 



En Son Haberler (Türkiye)
Kentsel Dönüşüm, İzmir'de Masaya Yatırıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından niteliksiz konut stokunu yeniden yapılandırmak i&cce ...
Türk İnşaat Firmaları, Ortadoğu'da En Çok Irak'ta İş Yaptı
Türk firmalarının 1975 yılında ilk kez giriş yaptığı Irak, hem proje bedeli hem de en ço ...
Beton ve Çimento Fiyatında Artış
İnşaat sektörü, son 45 günde beton ve çimento fiyatlarında yüzde 60'a var ...
İstanbul'a Yapılacak 3'üncü Havalimanının İhalesi Başladı
İstanbul'a yapılacak üçüncü hava limanı ihalesi başladı. ...
Spacer Pic
En Son Haberler (Dünya"dan)
ABD'de İşsizlik Oranı Değişmedi
ABD'de Aralık ayında 155 bin kişiye iş istihdamı sağlandı. ...
Rusya Pazarında Sıra Mobilyacılarda, Rutid Aracı Oluyor
Rusya -Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Moskova Sanayi ve Ticaret Odası (MTPP) ile işbirliği ...
Irak'ın Yeniden İnşasına TOKİ Modeli
Kuzey Irak Yerel Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, Kuzey Irak'ın yeniden i ...
Singapur'dan dönüşüm için Türkiye'ye 20 milyar dolar
Singapur Devlet Fonu, Türkiye'ye 20 milyar dolar aktarmak için sektördeki Türk ...


HABERLER
DÜNYADAN
Firmalardan Haberler
Header Pic
left unten
2003 -2008 İnşaat Yapı Kataloğu - OMNİ
right unten